av Jonas_93 | 3. august, 2010  

Danmark, kjære Danmark

Hva er det med oss nordmenn og Danmark?
For øyeblikket befinner jeg meg i dette vidunderlige landet, og har lagt alle bekymringer jeg har til side. Ingenting er stress i Danmark, alt er bare rolig og avslappende. Selvfølgelig har dette mye med å gjøre at jeg er på ferie her, men samtidig så føler jeg meg mer avslappet på ferie i Danmark, enn jeg gjør noe annet sted i verden.
Overalt hvor man ferdes er det store og åpne jorder, deilig bris og hyggelige dansker (Heter det dansker?) som gir uttrykk for at de har funnet oppskriften på å virkelig nyte livet. Jeg forstår ikke hvordan våre naboer i sør kan være så fornøyde og glade, med den skattepolitikken som føres. På båten fra Norge til Danmark ble jeg (det vil si pappa) kjent med en mann som tjente litt over snittet, og dermed fikk toppskatt. Denne toppskatten resulterte i at han til sammen betalte 65 % i skatt! Likevel satt han med ølen sin, smilte og var fornøyd. Mannen ga fra over halvparten av hva han tjente, og fortsatt så han ut til å leve uten bekymringer.
I Norge klager vi over et skattetrykk på nærmere 40 %, og lurer på hvordan vi skal få hverdagen til å gå rundt. Nå er jo jeg konservativ og burde ikke skrive slik jeg skriver nå, men for å ha en ting klart: Ideologien er lagt til side, nå skriver jeg i feriemodus.
For selv om danskene har et høyt skattetrykk, så har de fortsatt grunn til å smile. De kan handle alkohol på butikken på en søndag, og det i en alder av 16 år. (At dette skal skje i Norge, er like trolig som at … Vel, det er ikke trolig i det hele tatt) Danskene er så mye mer liberale enn hva vi fjellgeitene i Norge er. Hørte faktisk en historie om at en fagforening for murere i Aalborg ville gå til streik, og det fordi arbeidsgiverne ville nekte sine arbeidere den tradisjonelle og daglige lunchpilsen (trenger denne forklaring? Navnet taler vel for seg selv?) I Norge streiker man for å få et tillegg på noen usle kroner, mens man i Danmark streiker for hva jeg vil si er noe som er verdt å streike for. Jeg tenker ikke på alkoholen alene, men det fellesskapet den danner når arbeiderne får sette seg sammen i lunchen og koser seg med det de vet at de alle har felles. Lunchpilsen. Hadde man prøvd seg på noe liknende i Norge, ville man blitt sett på som alkoholisert og deretter blitt baksnakket i evig fremtid.

Lenge leve Danmark, sier jeg bare. Bedre ferieland finnes ikke og det å flytte hit ser jeg heller ikke på som en umulighet. Høyt skattetrykk eller ei, Danmark jeg elsker deg!

(Om innlegget er litt dårlig utformet/skrevet, så er det fordi jeg er i feriemodus.)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ett inlägg som sticker ut! Bra! Jag lägger upp en länk till detta inlägg på min blogg. Är ofta och kikar runt på olika norska bloggar … Ofta givande och intressanta! Ibland också riktigt kul!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for det :)
Liker svært godt at det er interesse rundt bloggen min!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00